STATUS UPDATED!
Alhamdulillah. SPM dah habis
Belog Capital NFN : SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?
Warning ! You have stepped onto ARETIENLIKEPINK.Follow me and leave a tag │FollowDashboard

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

CapitalNFN | 10/06/2012 12:32:00 pm | 45Comments |
Biji Durian tercekik dekat Halkum, Assalamualaikum :D
Pagi-pagi dah berpantun-pantun pulak. Eh? Pagi ke? Bukan tengah hari ke? Apa-apa lah. Asalkan pagi, belum petang/malam lagi :D Tadi tengah syok-syok blogwalking , sampai ke blog kak Lysaa, terjumpa pulak Segmen Kak Lyssaa ni :D Teruja pulak nak masuk. Sebab sebelum ni tak pernah join mana-mana segmen. Nama segmen ni seperti yang anda semua tahu, Segmen Kenapa Aku Berblog?.. Sebelum tu nak tepek banner segmen ni sekejap..
Taraaa.. Omo. Comelnya kak Lyssaaaaa 
(kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. )

Yang atas ni Kak Lyssa suruh saya/awak semua jawab/ceritakan :D And yang bestnya ialah Kak Lyssa suruh "Apa yang terkeluar kat otak korang , korang muntahkan balik dalam entry ." Ngee. Nanti bila tulis ada orang yang termuntah pulak :D LOL..

Okay, Jawapan saya ialah--------------------------------
Saya berblog ialah untuk menceritakan pengalaman, meluahkan perasaan (But yg ni tak selalu buat), menambahkan lagi ke'kreatif-an untuk mendesign blog,membuat banner,header dll , dan juga menambahkan ilmu pengetahuan dalam bidang IT. Saya mula membabitkan diri dalam berblog ni bila tengok dekat pesbuk ramai post pasal blog diaorang. bila tengok, semuanya lawa-lawa. Then, terdetik dihati nak memiliki blog secantik mereka :D Bila buat, memang tatau apa-apa pasal coding, header , footer dan lain-lain. The resolution nya ialah guna blogskin je. Bila dah guna, try lah main-main dengan code. Bila dah mahir, try guna Denim template. Dah Pulok. Lain pulak codenyaa. Bila try search tutorial bla bla bla, jumpa blog akak(Blog Kak Lyssa lah!). Manyak gila tutorial. Mula2 bookmark pastu tak lama lepas tu follow. Sebab? Blog akak memang superbbb! Supa Dupaa Ohsemmmm!

Hmm, untuk soalan apa yang menariknya tentang blog saya ialah.......................................................(sepuluh minit berlalu)..............(masih tiada idea).......................................(dan akhirnya)........................................................................................ Apa yang menariknya ialah pandai-pandai lah korang pikirkan. (Nak kena hempuk budak ni) Lol. Lek luuuu. Saya pun tak tahu nak cakap apa. Nak cakap blog saya ni cantik dan bla bla bla nanti ada orang tak suka karang. Terus tak ada yang nak masuk/melawat blog saya ni. Saya membenarkan anda semua komen tentang blog saya ni..
(Karangan anda hendaklah tidak kurang dari 130 patah perkataan)
............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Sumber inspirasi saya dalam dunia blogging ialah tentunya Kak Lyssa. Dan juga Akak Fatin Liyana :D (nama sama macam saya>.< FATIN gituu) Dua orang ni memang hebat dalam dunia blogging. Akak Lyssa hebat dengan tutorial nya dan juga mahir bab-bab coding. Akak Fatin Liyana pulak hebat dengan post-postnya. Kebanyakan postnya tentang traveling. Suka baca blog akak FL. Korea :D Impian saya adalah nak travel pergi KOREA. :D Nak beli barang2 yang ciut miut dekat sana.. Ammaaa, belanja saya travel ke KOREA boleh?? Huaaa.. Impian saya yang kedua ialah nak berkenalan dengan Akak lyssa dengan lebih dekat.. (Nak fon number boleh?) *Flying kick* Okay, gurau2...

Ni Kak Lyssa mesti dah bosan baca kan? Okay la. Saya stop sampai sini. Takut kak Lyssa dah tertidur depan lappy pulak :D Okaylah. Assalamualaikum :DD

Hok aloh, Kepada sesiapa nak join boleh pergi ke link ni--->  {LINK}

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

45 comments:

  1. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  2. datang dari segmen sama.
    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. dr segmen lyssa =)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Salam :)
    Myu singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan....
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Singgah dari segmen yg sama..happy blogging (^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. hi!

    dr segmen yang sama :)

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. MORNIIIIIING!!
    Singgah sini :D

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. Hello Awak., Singgah sini dari Segmen yang sama :)

    http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. dari segmne yang same.. singgah cini..

    http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. Hai , dari segmen yang sama :)
    Hepi blogging yerr .

    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. Dari segmen yang sama..
    done follow you! follow me back!

    http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

    http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;)

    http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Ok, gtg now~ Bye :D

    ReplyDelete
  18. y menariknya..design blog nie lawa.comel je.hehe

    ReplyDelete
  19. datang menyerbu blog oshem ini. from same segmen. hit me back yer :)

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. singgah BW dari segmen yang sama ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  22. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  23. BW dr segmen yang sama

    http://eryati.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. salam..singgah sini dari segmen yg sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  25. singgah sini dari segmen yang sama :) jangan sombong-2 ya :)

    ReplyDelete
  26. singgah,baca entry,follow sekali..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
  28. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. dtg terjah dari segmen yg sama. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. maaf sebab lambat terjah blog ni...dari segmen sama :)

    http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  31. dari segmen sama...done follow u

    ReplyDelete
  32. datang singgah sini :) tambah geng blogger dengan bersegmen Nice blog love it

    ReplyDelete
  33. hi.. singgah belog awak n follow, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  34. salam hye..
    dri segmen yg sme ^^
    done follow u..
    vsit my blog ea..
    klu sudi follow la skli hehehe

    ReplyDelete
  35. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  36. stuju :D bla blogging bleh tambah pngetahuan dlm IT :)

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  37. deno dari blog lyssa... deno folow sini... jemput la ke blog deno nanti ya... :)

    ReplyDelete
  38. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete
  39. singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

    ReplyDelete

Thanks for your comment...Do not use harsh words.. Have a Nice day!