STATUS UPDATED!
Alhamdulillah. SPM dah habis
Belog Capital NFN : March 2012
Warning ! You have stepped onto ARETIENLIKEPINK.Follow me and leave a tag │FollowDashboard

First time doodle guna SAI

CapitalNFN | 3/28/2012 08:25:00 pm | 0Comments |
Hello peeps.... first time mendoodle guna paint tool SAI. agak kekok cikit...hihihihi..ta comel mcm awak2 punya doodle...
Hehehehe,,ta cantik sebab baru first time,,hehehehehe

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Comel Betul Kucing Nie.

CapitalNFN | 3/28/2012 07:11:00 pm | 2Comments |
Hello peeps. sekarang ni atien tengah bosan. So na bagi cuci2 mata dengan kucing2 comel ni...

*shh,,jangan bagitahu orang lain tau*




Little baby! | Flickr - Photo Sharing!
*sedih ta dapat jumpa pakwe harini*

The kitty curl.

Instagram
O-o

(2) pic HD
*landing sekejap lepas penat bermain*

dan yang terakhir*PALING COMEL*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TARAAAAAAAAAAAAA




Comel kan..okay tak lawak lha cik fatin oii..okay fine =.=
yang terakhir---

my dreamlandy 
ni baru omeii...
Okay, bye


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Tukar lagu 'youtube'

CapitalNFN | 3/28/2012 06:33:00 pm | 0Comments |
s t o n e d

Hello peeps.. Hari ni atien na buad tutorial pasal nak tukar lagu kat blog yang guna youtube. Okay, Lets begin-
First go to template bagi pengguna blogskin atau design bagi pengguna denim or what else.
Second 


pergi ke youtube dan cari lagu korang nak..







Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

1st Giveaway by Atirah Hayati

CapitalNFN | 3/19/2012 08:06:00 pm | 0Comments |
tekan untuk join

Helllooo peeps. Atien join GA lagi,,hopefully menang..hehehe...insyaallah.. okay..
tag

 

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara

CapitalNFN | 3/18/2012 02:48:00 pm | 2Comments |
tekan untuk lompat ke tuan punya blog.

Assalamualaikum........ Helloo peeps... Dengan lafas bismillahirahmanirahim atien join contest nie.. Harap menang lha ea.. Insyaallah... kalau dah rezeki atien menang.=D


antara Syarat-syarat pernyertaan :

  • Buat entri bertajuk 2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara
  • Masukkan Banner diatas dalam entri anda.
  • Follow Blog lily atau masuk blog lily dalam bloglist anda untuk update terkini.
  • Like PAGE lily untuk update terkini. (lily akan sentiasa update dalam page sebab facebook lily sudah fulled)
  • Sila Tolong Follow Blog dan Like Page Sponser ok.
  • Tagkan pada 3 orang rakan blog anda dan beritahu mereka tentang giveaway ini. (nak tag lebih-lebih lagi bagus bertambah meriah lagi.
  • Postkan link Entry yang BETUL diruangan komen.
  • Pemilihan akan diundi oleh Random org.
  • Pemenang UTAMA adalah pilihan dari lily.
  • Terima kasih kerana join lily. Enjoy it.


GIVEAWAY AKAN BERLANGSUNG DARI 15 MARCH HINGGA 15 APRIL 2012

Tibalah masa untuk mengetag

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Letak shoutbox di sidebar

CapitalNFN | 3/17/2012 09:00:00 pm | 0Comments |
Live,love,laugh 
ya allah,,sedapnya ais krim nih..terliur oden

Assalamualaikum. Hello peeps Atien nak buad tutorial pasal letak shoutbox di sedebar korang.. Tahu tak shoutbox tu ape..jap eh..

Okay. Sebenarnya code ni guna code yang atien pakai sekarang. so kalau tak jadi tu atien ta tahu kenapa.maybe korang silap letak code kot.
carik code sidebar korang .kalau atien, atien letak disidebar yang namenya song..macam ni----
tekan untuk lihat lebih jelas

<center><div id="edited" style="width:250px; height:240px; background:url(http://2.bp.blogspot.com/-qgDpmyaYCR8/TpxVJnEBVpI/AAAAAAAABMA/15ROhCpzVEQ/s1600/tag_pink.png) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">
<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="200" height="125" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=634215&amp;boxtag=3e05n9&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-634215" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-634215"></iframe></div>
<div><iframe frameborder="0" width="
200" height="120" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=634215&amp;boxtag=3e05n9&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-634215" style="border: 0px solid;border-bottom:0px" id="cboxform6-634215"></iframe></div>
<!-- END CBOX --></div></center>

</div>
<br>
</div></center>

merah tu bacground cbox okay
biru tu code yang korang ambil dari code cbox korang
pilih theme yang transparent tau.. then korang ikut width dengan height yang kat atas nie. iaitu width200 height 120.
caranya macam ni

first pegi ke--------
Bila dah daftar---




Then--

Dah siap

 code yang korang copy tu ganti code atien yang warna biru tu okay...

paham ta,,kalau ta paham tanya eh,,okay bye

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

New Navbar *like me*

CapitalNFN | 3/17/2012 07:08:00 pm | 2Comments |
Veratjuuuh 
eh sesat pulak one direction nih.haha

Bismillahirahmanirahim. Okay. Tutorial ni direquest oleh awek kite,,hihi,,gurau...okay
Act benda nie namanya navbar.hihihi yang macam ni---
First
tekan untuk lihat dengan lebih jelas


First carik code nie.. ctrl+f

 <head>


Dah jumpa..Okay...... Paste code bawah ni dekat bawah <head> okay
<center><div style="position: absolute; top:0px; left: 0px; width:99.6%; position:absolute; padding:3px; background:url(http://www.snazzyspace.com/defaultimages/000000_light-pink.gif); color:#1E1A1A; font-size:11px;">
Warning !</b> You have stepped onto <b style="color: white;">ARETIENLIKEPINK</b>.Follow me and leave a tag │<a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=8616845045863032302" style="color: white;">Follow</a> │<a href="http://www.blogger.com/home" style="color: white;">Dashboard</a>│</div></div></center>
SECOND
tekan untuk tengok lebih jelas okay

Okay same macam tadi carik  <head>
then copy and paste kat bawah <head>

<center><div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:15.5%; position:absolute; padding:3px; background:url(http://www.snazzyspace.com/defaultimages/000000_light-pink.gif); color:#1E1A1A; font-size:11px;">
Warning !</b> You have stepped onto <b style="color: white;">ARETIENLIKEPINK</b>.Follow me and leave a tag │<a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=8616845045863032302" style="color: white;">Follow</a> │<a href="http://www.blogger.com/home" style="color: white;">Dashboard</a>│</div></div></center>
Third 
tekan untuk lihat lebih jelas

Kalau macam ni  cuma buang perkataan yang atien dah tunjuk*yang bewarna oren* dan font size tukar ikut kata hati kamu.

<center><div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:15.5%; position:absolute; padding:3px; background:url(http://www.snazzyspace.com/defaultimages/000000_light-pink.gif); color:#1E1A1A; font-size:11px;">
Warning !</b> You have stepped onto <b style="color: white;">ARETIENLIKEPINK</b>.Follow me and leave a tag │<a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=8616845045863032302" style="color: white;">Follow</a> │<a href="http://www.blogger.com/home" style="color: white;">Dashboard</a>│</div></div></center>

biru----- color untuk background----sini---
merah----- blog id. Tukar tau
meroon---ayat korang. 
okay,Tutorial ni simple aje. Sebab code ni guna code yang atien pakai sekarang ni.hihi.
Paham ta...kalo ta cakap tau

Nota kaki---
yang ni perlu ada*merah tu*
http://www.snazzyspace.com/defaultimages/000000_light-pink.gif
kalo tak de tak boleh..



Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Contest Blog Gorgeous by Raraa

CapitalNFN | 3/17/2012 01:28:00 pm | 0Comments |
tekan untuk join

Dengan lafas BISMILLAHIRAHMANIRAHIM saye join contest nie,,ngeeee
Heloo peeps,,saje join contest lagi,,weheee..okay...let see

Syarat-syarat

Terbuka kepada follower Raraa . FOLLOWLike Fanpage Raraa CLICKLike blog ni dan klik semua icon cute ni Like & follow sponsor HereBuat entry tentang Contest Blog Gorgeous by Raraa sertakan banner berlink & syarat
Tag 3 buddies // pastikan mereka tahu
Letak link entry korang di kotak komen Raraa yang cute ni hehe bukan tagboard taw

Tag

Okay. Harap2 menang.

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Freebies doodle buat peace

CapitalNFN | 3/16/2012 02:28:00 pm | 1Comments |
Heloo peeps. Nah. Sape nak amik lha. Free of Charge... TAPI kena kredit kite tau. Okay..


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Freebies.doodle ice cream

CapitalNFN | 3/15/2012 10:23:00 pm | 8Comments |

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 

Hello peeps. Tadi tetiba Atien teringin buad doodle ais krim.hihi. Tak tahu pulak kenapa. Teringin makan ais krim kot.. Maybe.. Okay lha. Siapa nak boleh ambil TETAPI sila komen dulu dan credit titew tau. Penat2 kite buad. Tapi tapi tapi tak dihargai. =.= Okay enjoy ya...



Atien suka yang atas nie. Omei je... Macam tuannya jugak kan. Hahaha. *okay perasan jap*

Hehe. Kalau nak request doodle kat atien boleh saja. Hikhikhik..  Harga buleh dirunding *-*hihi...
Okay. Assalamualaikum.

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Senarai sponsor&Hadiah mini giveaway

CapitalNFN | 3/15/2012 01:03:00 pm | 0Comments |
Okay.Ini sponsor dari pihak penganjur 
Tehaa : (4 Pemenang)
  • 1 x Full Edit Blog (termasuk header)
  • 3 x Cursor Nama

Atien : (2 Pemenang)
  • 1 x Banner
  • 1 x Background for Shoutbox

 Ini pula sponsor bukan dari penganjur.hihihi..


1- ShahSHM (2 Pemenang) : 2 x header Simple

2- Shida (1 Pemenang) : 1 x edit blog ATAU Vector Simple


3- Nadya(2 Pemenang) : 2 x Topup RM5

4- Ain(2 Pemenang) : 2 x Topup RM5

  • Blog
5- Neyna(1 Pemenang) : 1 x Broadband jenama ZTE

6- Aisyah Humairah(3 Pemenang) : 3 x RM10 Topup

7- Effa (6 Pemenang) : 1 x Edit Blog(TANPA HEADER)
                                   5 x cursor

  • Blog
8- Bari'ah(2 Pemenang) : 1 x Header
                                       1 x Vector or doodle

  • Blog

9- Khairunnisa(1 Pemenang) : 1 x Header

10- Aliah(2 Pemenang) : 1 x Header
                                      1 x Footer

11- Pupel Liyana Shop(1 Pemenang) : 1 x tudung bawal


Pupel Liyana Shop

12- Fyza(1 Pemenang) : 1 x RM5

PRINCESS LIFE :)
13- Kammeeyy(3 Pemenang) : 1 x keychain handmade
                                               2 x Keychain dari Langkawi

kaammeeyy duinieya maagieeqa
14- Mosta BlogShop(6 Pemenang) -1x Keychain Ribbon
                                                       2x flower crochet pin
                                                       1x mustache bookmark
                                                       2x ribbon pin polkadot
Monsta BlogShop
  • Fanpage
15- Mia Izzati(1 Pemenang) - senaskah buku motivasi/novel/agama
Coklat Polkadot Mia Izzati 
  • Blog
------------------------------------------------------------------

Sponsor &Hadiah akan di update sekiranya ada penambahan :)

REBUTLAH 40 HADIAH UNTUK ANDA!!



Hadiah untuk TOP REFERRAL (1 Pemenang) dari Blog Chea -1x Shawl&Inner
 

  • Blog


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Banner for Awesome mini giveway by tehaaNFM And Atien

CapitalNFN | 3/13/2012 06:29:00 pm | 7Comments |
I . Sarang - Seoul | Shiroi Design

Assalamualaikum..Hello peeps.. Atien sekarangkan dah jadi partner TehaaNFM untuk GA yang akan berlangsung maybe 15/3 ni. So sesiapa yang nak join sila2 lha terjah blog kiteorang... ------TehaaNFM 
Okay Tehaa this the banner..sorry jika tak lawa,,hihihi
Atien buad sesimple yang mungkin

Mula2 nak buad yang aminated punya,,tapi rosak,,so buad baru..then jadi macam nie,hihihi... okay bye,,assalamualaikum



Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Mencari sponsor Untuk awesome mini giveway.

CapitalNFN | 3/12/2012 01:45:00 pm | 0Comments |
Paper & Glam: Daily Grace

ASSALAMUALAIKUM.. Hello peeps.. Nampak tak tajuk kat atas tu,,okay... saya bersama seorang rakan blogger saya(tehaa) akan buat satu awesome mini giveway, kami sedang mencari sponsor.Kalau berminat untuk sponsor, boleh inform kami ye?

Di Facebook---



Or di email

Korang boleh sponsor apa-apa saja... like Doodle , Header , Watermark or apa-apa je lha..hehe.. Kerjasama anda amat kami hargai----

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

MegaGiveAway by Penmerah.com

CapitalNFN | 3/08/2012 03:15:00 pm | 1Comments |
banner format21 MegaGiveAway By Penmerah.com

hello peeps..nampk banner kat atas tu..omeii kan..okay,,saya join contest..na ikut tekan banner tu ea,,okay saye ta na cakap panjang2..lagipun hari nak hujan dah nie....saya tag------------


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Tolong Sebarkan!!!!!!!!

CapitalNFN | 3/05/2012 03:37:00 pm | 0Comments |
...The Lies We Swallow... by ~goRillA-iNK
Hello peeps..saye disini nak bagi tahu sesiapa *kaum hawa* yang telah mengadd atau mengapprove lelaki yang bernama jacky leong, sila remove or block dia sekarang.... DIA PENIPU.... Semalam dia minta tudung/shawl yang saya pakai... saya kate,,ttak boleh,,, then dia pujuk punya pujuk dia kata macam nie..----- 

Gila..bila mase dia penah jumpa aku??????Then saye tanya lha.-----

 
okayy..omeii..perempuan..so saye layan lha,,,maybe dia na berubah and na masuk islam...Then saye tanya dia cina kan..na masuk islam ke,,dia jwb mcm ni----- 
 Okayy... dia dah islam rupanya....... dia kate parent dia dah tak ade.... =,=Saya tanya lha skola mane..dia kata----

atoyai..dah mula kantoi dah nie....... dia kate pnah jumpa aku,,tapi dia sekolah dekat smk pucung..jauh tuuu..macam mane dia kate dia penah jumpa aku..haha...maybe dia penah jadi bunian kott...then,,,cite punya cite.... dia cakap mcm nie---

GILA--TAK KAN KU MAAFKAN DIA SAMPAI BILA2..

walaweh,,dia cina..lelaki pulak tuh.. =,=' then saye kate saye nak block dia...dia cakap macam ni---


dia takut kena block------dia mau menipu name pulak...dia kate nama dia firdaus..atoyai...memang tak bleh dipercayaii-----


saye marah lha..kate penipu..... then dia jawab-------

hellooo...sape kawan dia...sorry sikit... puihhh...
Okay..pandai2 lha korang nak buad ape dengan entry saye nie,,nak sebarkan or wat bodo je..omeii...
ADIYOSS


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.