STATUS UPDATED!
Alhamdulillah. SPM dah habis
Belog Capital NFN : 2012
Warning ! You have stepped onto ARETIENLIKEPINK.Follow me and leave a tag │FollowDashboard

CUBA TEKA :)

CapitalNFN | 12/28/2012 12:25:00 pm | 7Comments |
Assalamualaikum :)
Cer teka ni phone apa :)
Pengomen terpantas dengan jawapan yang tepat akan dapat header dari saya :)


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Oh please lah Anonymous

CapitalNFN | 12/28/2012 12:03:00 pm | 0Comments |
Assalamualaikum.
Nampak tak gambar dekat atas ni. Haa. Ini komen dari Anonymous yang paling disegani dan disayangi :)
Oh kay. Awak yang berkenaan. Ni saye nak cakap!
Kalau awak dah tahu adik awak boleh buat header kan? Kenapa awak sibuk nak tempah dekat orang lain?
Siapa yang nak berniaga yang tak nak untung. I mean RUGI?
Siapa yang nak? Semua tak nak kan? Semua nak untung kan?
Sama jugak lah macam saye awak!
Saya pun mau untung. Bukan nak RUGI!
Sebab saye letak harga tu ialah sebab nanti ada font yang tak ada dalam simpanan saye dan saye terpaksa DOWNLOAD. Bila dah banyak download mesti nanti komputer saye jadi berat. Sebab terlalu banyak font yang saye download.
If font tu sudah ada, saya pasti akan runding balik harga. Fikir saye ni tak de hati ke nak paham pelanggan? Kot-kot yang jadi pelanggan tu orang susah ke?
Harap fahan ye Anonymous? Ni saye nak tanya ada ke orang yang buat header semurah ini? Please give me the link. Sekian~~

Oh sesiapa yang tak puas hati lagi, luahkan apa yang terpendam dalam hati dalam entri ni ye?

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Story of the day :)

CapitalNFN | 12/27/2012 06:37:00 pm | 2Comments |

Maaf tak ada gambar lain. Busy sangat.(busy online je)

Assalamualaikum :)
Harini Miss F nak cerita pasal apa yang dah terjadi hari ini.
Yes, hari ni Miss F belajar motor bahagian 3.
Seriously penat sangat.
Let's imagine dari jam 10 pagi sampai 12 tengah hari Miss F berjemur dekat tengah panas dek menunggu orang QTI habis test. Seriously sakit pinggang den. Habis belajar dalam pukul 12 lebih. Dekat2 pukul satu.

Tadi tengah dengar penjelasan dari orang yang mengajar tetibe kawan Miss F yang bernama Capital MA dia boleh cakap macam ni " Fatin, pergi depan lah. Dengar apa orang tu cakap" Seriously sempat lagi dia kata macam touh.
Dah lah cikeding~~ LOL

Bila turn Miss F buat latihan motor tu time nak stand dua, Miss F tak lepas. LOL. Gelak-gelak je. HAHAHAHAHA
Ada budak depan Miss F (Lelaki) dia senyum senyum je. HAHA. Seriously malu gila babeng.
Dia dengan baik hati nya bagi tahu kaki kanan letak kat stand dua pastu tarik.(CAIR) Bila cuba tak boleh jugak. 
HAHA. Dah tak tahu bukan nak praktis dekat rumah. Haha. sebab penyakit M tu dah lama menetap dalam diri Miss F ni. Sorry la. Haha.
Dah tak boleh tu orang nya(alah senang cakap cikgunya lah) okay cikgunya ajar.
Dia kata tarik kuat lagi. Encik guru saya tak ada kekuatan macam LELAKI. Please lah.Then,
Dah boleh. Bila buat sekali lagi. Alhamdulilah FAIL. LOL. tak lah. boleh tapi dengan gaya yang agak memalukan :( sososososososososososososososo shy you alls! Budak kat depan masih pandang2. OH MY GOD! Nasib lah hang hensem XD

Ada akak dekat belakang pun tak boleh gak. Kali kedua pun sama. Akak! Nanti praktis dekat rumah banyak kali tau XD act Miss F tak kenal dia pun. Nak balik baru tegur2. But tegur umur je lah :) Kecik molek je akak tu.

Okay lah. Dah guruh ni. GTG. BYE! Nanti jadi macam semalam pulak. Tak sempat shut down komputer dah tutup plug. Gelabah weyh!
Assalamualaikum. XOXO.~MISS F~

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

SPM and Back to SCHOOL :)

CapitalNFN | 12/26/2012 05:13:00 pm | 0Comments |
Assalamualaikum :)
How are you? Fine?
Hmm. Lagi berapa hari je lagi nak sekolah kan?
Kita tak shopping baju lagi. Duit ayah habis beli keperluan sekolah :'(
Tahun ni duit memang lari budget. Seriously sedih tengok ayah.
Itu lah nak kerja tak bagi. Kalau dapat gaji kan boleh share share.

Tahun ni Miss F beli beg baru dan kasut baru. Yeah. I know. 
Last year sekolah. Perlu ke semua tu? Memang perlu. :')
Beg dah tak ada. Ayah dah amik buat beg kerja. Kasut tu sebab tahun lepas tak beli kasut baru. That why beli kasut baru. Bila difikir fikirkan balik, seriously macam membazir gila kot?
Ya Allah. Apa aku dah buat ni?

Lagi beberapa hari lagi Miss F akan menjadi senior dekat sekolah yang disanjung iaitu SMK perempuan KAPAR :)
Seriously cuak gila. Sebab SPM. Oh My GOD!
Subjek pun semakin bertambah. Tapi tapi tapi yang tak puas hatinya ialah kelas Miss F yang ambil TASAWWUR islam tak dapat buku teks nya. Kelas lain dapat pulak. Aiyoyo.. Geram 

Agaknya sebab kitaorang ambil subjek tambahan kot. Tak pa. Lagi senang nak pulangkan buku :P Ringan je. LOL.

Chopp! Lepas SPM semua buat haluan masing-masing. Hmm. Seriously sedih. Kenyataan yang harus dihadapi. :'):"(

Okay lah. Bye Assalamualaikum :)

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod

CapitalNFN | 12/23/2012 11:15:00 am | 1Comments |

Assalamualaikum. Hari ni Miss F nak join Giveway by Wak Gelas.
Hadiah dia Ipod tu.. UFUFUFUFUFUFUFUFUFUFUFu.
WAK! Bagilah IPOD tu kat kita. Kita nak jugak T_T
Click banner untuk siapa yang nak join okay?
Assalamualaikum. 
Harap rezeki menyebelahi Miss F. Amin.


Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Freebies: Boader for header

CapitalNFN | 12/22/2012 01:56:00 pm | 0Comments |

Assalamualaikum. Harini Miss F baik hati nak bagi ni dekat korang. benda ni (maaf tak tahu nak panggil apa) boleh letak dekat header. Suka korang lah nak letak apa dalam tu. Sebenarnya tadi ada orang mau tempah header. But last minute tak jadi. So. Rezeki korang lah. KOMEN/CREDIT me if you want to take this okay. DO NOT RE-Freebies okay. JUST grab the image to the new tab. SEE YOU ALLS AGAIN NEXT TIME :)












Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !

CapitalNFN | 12/22/2012 01:37:00 pm | 19Comments |

Miss F join Segmen yang Yanie buat ni..jom join. click the banner
DONE!

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Atroman BERTUKAR!

CapitalNFN | 12/18/2012 01:47:00 pm | 10Comments |

Assalamualaikum. 
Ho ya Ho ya.
Adakah awak semua lihat perubahan semasa menjejakkan kaki mata anda dekat blog yang diberi nama CapitalNFN or sering juga dikenali sebagai http://are-tienlikepink.blogspot.com/. Ada nampak ka idok?
Hoya hoya hoya. (bahasa apa yang kau guna ni FATIN?)
haha. Blog berubah sudah. Agak pelik sedikit. Aiyoyo.
Sekarang ramai blogger di luar sana yang menggunakan design sebegini. Betul kan? Miss F pun mau cuba juga. Jelous you. 

Tema blog Miss F kali ini ialah COCOPINK. Ho yeah! 
Sebab guna coco pink ialah Miss F minat warna coklat dan pink. But pink dah tak fanatic sangat macam dulu. Okay. Bila siap design, terus tukar template. Hati kata mau tukar masa taun baru 2013. Tapi lama sangat lah. Takut tak sempat nak tukar. Ye lah. Busy nak sekolah. Lagi pun tahun depan SPM. Comfirm tak dapat selalu tukar design. And tak dapat selalu online. T_T

REVIEW



Semua hasil ini adalah hasil dari titik peluh sendiri. Tak dok istilah REdesign or what. Kalau tak percaya tidak mengapa. home, older, newer icon tak sempat tukar lagi. Nanti lah ek? Okay. Next week maybe akan update pasal shopping baju. Oh yeah. Khamis ni maybe belajar motor. Adoi. Malas lah. Super duper double action malas.
Sekian~~
Assalamualaikum. XOXO~~Miss F

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Review Blog Yanie

CapitalNFN | 12/17/2012 02:29:00 pm | 1Comments |

Assalamualaikum.
Oh My God! Blog Yanie sudah cantik. Aigyoo. Jelous Jelous. Nak Jugak. Nak jugak!
Nak tahu? Dia ni baru mula berblog kot?(agaknya lah)  Tapi follower dia sudah beriban wooo. Ni bertambah jelous! Budak terkenal lah kata kan. ehehehehe


cantik kan? Jelly you. Oh. This Not Fair! Nak jugak tukar skin baru. :(
Jelous punya pasal nak lahap AYAM sekejap. Dadaaaaa..
Nak follow dia? Eh,. Boleh saja.
yanie <--- ni blog dia. boleh FOLLOW.



Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

TUTORIAL : Centerkan header

CapitalNFN | 12/16/2012 02:03:00 pm | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Tadi tengah tolong Adik Yanie letak header pastu dengan header dia tak berada di tempat yang betul, teringat nak buat tutorial Centerkan header. Ohkay. Let's begin :)
First go to your Dashboard > Design > Edit HTML then click ctrl + f search for this code :
#header {

Width : 900px tuh lah saiz header yang korunk boleh guna . soo , mcm mana nak centerkan kan ? korunk click ctrl + F then search pulak code bawah nie :

#content-wrapper {

Nampak yang dihightlight tu? Pastikan width dia sama macam yang atas tadi. Kalau dah sama. Preview and tengok header korang jadi tak? Kalau jadi save aje lah.

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Membuka tempahan :)

CapitalNFN | 12/15/2012 12:15:00 pm | 0Comments |

Assalamualaikum :) Salam sejahtera, salam satu Malaysia :))
insyaallah Miss F dah sedia nak ambil tempahan header dari sesiapa :)
Itu pun bagi yang sudi lah :)
If nak tengok karya karya Agung Miss F (maaf terover pulak) Agung lah sangat kan?
Boleh ke sini :) sini la (: 
Tapi tapi tapi Miss F takreti buat doodle. If nak

Hantar detail berikut ke miloais_itusedap@yahoo.com/ ke facebook Miss F ~~~Are-tien Fatin'Nadiah~~~

Nama :
Link blog : (untuk padankan blog dengan header)
Font apa : (bagi link font kalau boleh)
Tema : Kalau boleh Bagi color code.Banyak pun takpa.
Nak tulis apa dekat HEADER :
Gambar : ?

Kalau nak tahu harga PM me on twitter or facebook.
Twitter : @CapitalNFN
Facebook : Are-tien Fatin'Nadiah
Email : miloais_itusedap@yahoo.com

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Perbezaan Antara Blogskin Dan Template

CapitalNFN | 12/15/2012 11:05:00 am | 5Comments |

Assalamualaikum :0
Hai. Sepatutnya hari ini Miss F ada belajar motor bahagian 3, tapi orangnya tak ambil pulak. Nasib ler. So, disebabkan hal itu, hari ini miss F nak update blog pasal 'Perbezaan Antara Blogskin Dan Template' :) So , let see. Who the blogger use the blogskin? Rise your hand :)

So let see : 

PERBEZAAN ANTARA TEMPLATE DAN BLOGSKIN

Template
Blogskin



Template : Tulisan besar.
Blogskin : Tulisan agak kecil.

So lebih baik guna template. Sebab senang sikit pengguna lain nak baca. Kan? Kadang-kadang kalau Miss F blogwalking , blog dia memang super ohsem but bila nak baca post dia. Jenuh deden. Terpaksa kecilkan mata pastu baca perlahan-lahan. Korang paham tak apa yang Miss F tulis ni? Macam yang sebelah ni. Pernah jugak Miss F blogwalking tulisan kecik macam tu. Aiyooo..

Template : Senang.
Blogskin : Susah.

Apa yang senang susah ni? Cer tengok gambar kat atas tadi. Nampak kan? Bagi newbie yang sedang mula berjinak-jinak ni kalau bab-bab nak mengedit ni susah lah bagi pengguna blogskin. Sebab dia tak ada layout. Semua guna code. Kan? If guna template senang SIKIT. Sebab cuma buka layout -> cari HTML and paste kan je code tu dalam kotak tu. Lepastu drag je kat tempat yang korang suka. Ada betul tak?

Template : Memuaskan
Blogskin : Kurang memuaskan

Kalau kita edit blog kita dengan hasil usaha sendiri means LIMITED EDITION punya lah kan , hasilnya sangat memuaskan bukan? Kalau guna blogskin pula edit macam mana sekali pun ,  tetap bukan limited edition punya. Sebab? Bukan you alls sorang je yang guna skin tu. Kan kan kan kan?? Ramai lagi yang guna.

Itu aje lah kut? Ni semua bagi pendapat Miss F lah :) Kalau tak betul harap dimaafkan. Ye?
Sekian. XOXO~ Miss F.

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Header untuk Siapa Nak header FREE! (UPDATE)

CapitalNFN | 12/14/2012 12:38:00 pm | 11Comments |
UPDATE :)
Assalamualaikum :D
Finally, siap pun header untuk (Siapa nak header free?) Aduh. Sakit tengkuk. Tolong urut. Please. Miss F rasa ada segelintir yang tak dapat. Maaf ye :'/ . Kesulitan amat dikesali. Okay, tak mau cerita panjang-panjang. Sesiapa yang berkenaan, terimalah header yang Miss F buat ni dengan lapang dada ya?
CTRL+C for copy or tarik je gambar tu dekat new tab :)
Congratulation for the 5 blogger(s) who are
  1. Zam Harirah!
Awak, saya tak jumpa font yang awak nak tu. Boleh awak bagi link tak? 

    2.  Fitryna!

http://2.bp.blogspot.com/-d26Gd8AIQ3Q/UMqpr1VHTxI/AAAAAAAADrM/8vhlivDKQSc/s1600/fitryna+.png

   3. Alisha Sofia !
http://4.bp.blogspot.com/-sZxauwPwQZU/UMqqE2I_NzI/AAAAAAAADrU/iyU--RR3eXc/s1600/alisha+sofia.png
   4.  Jemah Awesome !
http://1.bp.blogspot.com/-h_kgmBju-z0/UMqqY6iPgMI/AAAAAAAADrc/gAnOb803XTI/s1600/Jemah+Awesome.png

  5. Mailey jayley !

Awak font yang awak nak tak jumpa. Boleh bagi link?

Tahniah kepada 5 blogger terpantas. :) 2 orang diatas yg belum dapat header tu please bagi link font secepat mungkin ye?

dan kepada blogger yang bertuah ialah------

1. Chien Si Puteri !

http://2.bp.blogspot.com/-hQoYRKieDm0/UMqrQQl5hrI/AAAAAAAADrk/Klk2tV80aXc/s1600/chien+si+puteri.png
2. Farah Arina !
http://3.bp.blogspot.com/-jB-Gwi2Npb8/UMqrj1lwTBI/AAAAAAAADrs/fkvMDb1qOA8/s1600/farah+arina.png
3. Meera Ishak !
http://2.bp.blogspot.com/-yQx98Wu0UmQ/UMqsQ7PsIvI/AAAAAAAADr0/3jiKlzPGTYM/s1600/meera+ishak.png
4. Nurul Marsya !

http://2.bp.blogspot.com/-yQx98Wu0UmQ/UMqsQ7PsIvI/AAAAAAAADr0/3jiKlzPGTYM/s1600/meera+ishak.png


Tahniah semua. Yang tak dapat tu lain kali cuba lagi. Maybe lepas SPM Miss F akan banyak buat header free. Insyaallah. Kalau panjang umur :) Btw credit me boleh?


http://2.bp.blogspot.com/-UR4C9ufE1Yc/UMvhb8iMOoI/AAAAAAAADs0/3XbJ181wgUs/s1600/zam+harirah.png




http://3.bp.blogspot.com/-7vgD8YEiTLo/UMvhfEqYNKI/AAAAAAAADs8/j3K6yeGklu8/s1600/mailey+JAYLEY.png



Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Terima Kasih :)

CapitalNFN | 12/13/2012 08:32:00 pm | 3Comments |

Assalamualaikum. 
Wow. Seperti yang anda tahu ---->entri semalam<---- ramai jugak yang nak eh? Miss F ingatkan tak ada sesiapa yang nak join. Ramai jugak. 20 orang kut? But yang ni bukan segmen lah sayang~~ Wuhuuuu.. tak pa. Miss F dah terima 5 pengomen terpantas. Kalau Miss F banyak masa. Rasanya semua dapat header kut? Yeayyy! Tapi itu kalau Miss F sempat lah. Kalau tidak Miss F akan pilih secara random je. just wait and see ya. Berikan Miss F masa yang panjang ya. Miss F tak tipu punyaaa. Promis okay ? Daaa..

Assalamualaikum :) XOXO~~ Miss F

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Siapa nak header free?

CapitalNFN | 12/12/2012 04:33:00 pm | 21Comments |

Assalamualaikum :) Harini Miss F nak bagi 5 peng'komen terpantas header free. Nak tak? Kalau nak cepat-cepat lah komen ye. Itu pun kalau ada yang sudi lah. Okay lah. Got to go. Raining out there. Have fun :) Kalau Miss F rajin 5-7 orang pengomen terpantas akan dapat header. Kalau over sangat semua pun dapat lah. But ambil banyak masa lah.

If korang nak, hantar detail seperti berikut: (nak senang buat entri pasal ni then paste link entri tersebut di sini)
  1. Font apa
  2. tema warna apa
  3. di header nak tulis apa
  4. gambar apa? Sila berikan gambar.(sebab Miss F tak retis lah nak buat doodle ni)
Sekian ~~ Miss F ~~XOXO

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.

Contest: Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie dan Akma

CapitalNFN | 12/12/2012 04:00:00 pm | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Dengan tertepeknya banner diatas, dengan ini Miss F join contest ni :)
Oleh yang demikian Miss F harus menjawab soalan2 berikut :)
  1. - Sejak bila berjinak dalam dunia blog?
  2. - Kenapa berblogging? Best tak?
  3. - Harapan pada blog di masa akan datang?
dengan ini Miss F ingin menjawab soalan2 berikut :D

1.   Miss F mula berjinak-jinak dalam dunia blogging pada bulan MEI 2011. But I tatau berapa haribulan. Maaf. *Kesulitan amat dikesali* :/ Maklumlah. Orang makin lama makin tua. Dan nak ingat suatu benda yang dah lama memanglah sangat sukar. Harap diamaafin ya. 

2.   Miss F berblogging sebab nak cerita apa yang telah terjadi pada diri Miss F. Senang cakap off course macam diari lah kan. Mana tak nya ni je satu-satunya laman sosial yang boleh taip"ing" panjang berjelo jelo. Dan ada hiburanyya. Buktinya? Mari sini. Duduk dekat-dekat sikit. Alkisahnya.....
Kalau nak cerita dekat FACEBOOK memang jenuh lah kawan2 nak baca dengan tak ada sebarang hiburan seperti GAMBAR , LAGU dan lain-lain. Kalau nak cerita dekat twitter pulak memang tak lah kan. Limit hanya 140 patah perkataan. Yang tersiksanya lagi ialah 140 patah perkataan tu termasuk [SPACE] whataaaaa. Kalau tulis dekat blog ni sampai 500 keatas pun tak pa kan? Betul tak? Kalau sokong buat Gangnam style CEPAT!! Op Op Op Oppa gangnam style XD Hahaha..


Berblogging memang best :) Boleh blogwalking blogger yang lain, boleh edit blog sesuka hati sampai cantik . sampai lappy meletup pun tak pa XD dan yang paling best dapat ramai kawan! :D

3. Harapan Miss F pada blog ialah semoga blog Miss F tidak putus-putus dengan kunjungan blogger yang lain dan seperti semua blogger lain ingin kan ialah follower. Amin ~~ Dan juga dapat bina code untuk blog sendiri :)

SEKEJAP! Belum habis lagi tau. Eh? Bau ayam. Laparnyaa.. Yum-yum.

Miss F ni macam dia ni lah. Kalau ada ayam makan sampai berkali-kali. Kadang-kadang curi je ayam tu. makan tanpa nasi XD


Pergi sekolah jumpa cikgu Hadi,
Masuk kelas kena berdiri,
dengan baunya ayam tadi,
saya ingin mengundur diri.

Kepada Akma dan Yanie,
Tolong saya kali ini,
saya nak sangat memenangi
Hadiah PERTAMA contest ini

Kalau saya menang kali ini
saya jamin blog anda berada di bloglist saya.
Opsss.. ni dah kira rasuah ni.. Abaikan sahaja.
Tapi tapi tapi ini bukan rasuah lah awak. Seriously.

Kepada penganjur contest ni, harap maaf lah ye sebab panjang bebenor jawapan saye XD
Harapan terakhir Miss F ialah hope MENANG~~ ^^v
Dengan lafas BISMILLAHIRAHMANIRAHIM dengan ini Miss F Join contest ni:)

Eh? Lupa nak tag~~~ Besties~~~~
Done. XOXO

Sudah baca Harap balas ye. Love you more.